Боя за боядисване на текстил в пералня 30гр. - Marabu Fashioncolor

Боя за боядисване на текстил в пералня 30гр. - Marabu Fashioncolor

Боята за боядисване на текстил в пералня Marabu FashionColor ви позволява изключително лесно да оцветявате платовете от коприна, памук, лен, юта, вискоза или смесени платове с не-повече от 20% синтетични материали в пералня при температура 60°С. Изключителни цветови нюанси може да получите, когато боядисвате различни платове при едно боядисване. Върху нови бели на цвят, памучни тъкани резултатът от боядисването ще отговаря на цвета от опаковката. Боята за боядисване в пералня Marabu FashionColor придава на избелели текстилни изделия нов живот. При пребоядисване се получават интересни смески от цветове. Хавлиените платове са идеални за боядисване в пералня - Marabu FashionColor им придава свеж и различен вид. Различна степен на наситеност на цвета може да постигнете, като сложите по-малко от боята (например 1/2 или 1/4). Малки количества платове може да боядисате и на ръка. За целта са Ви необходими боя за цялостно боядисване Marabu FashionColor, вода, сол, голяма неръждаема тенджера, термометър, котлон и около 1 свободен час.

Коприна например е желателно да боядисвате само на ръка, тъй като не е препоръчително да я перете в пералня.

Инструкции за употреба
Marabu-Fashion Color за бързо боядисване в пералня машина е устойчива при пране. Подходяща за естествени тъкани като памук, лен, юта, вискоза и смесени тъкани с максималнo съдържание на синтетика до 20%. Ръчното боядисване и боядисването на коприна трябва да бъде съобразено с определените инструкции. Боята не е подходяща за вълнени и 100% синтетични тъкани. Една опаковка Fashion Color е достатъчна за постигане на интензивен цвят за 500 гр. текстил. 

Подготовка
Материалът, който ще се боядисва, трябва да е чист и без петна. Ако е третиран с омекотители или втвърдяващи препарати трябва да се изпере няколко пъти, докато се премахнат всички следи по текстила. Малък съвет: винаги носете гумени ръкавици при боядисване, тъй като могат да останат следи по ръцете ви.
Заключителни указания
- Избягвайте сушене на пряка слънчева светлина или директна топлина. - При първите две пранета пуснете боядисаните тъкани отделно и винаги използвайте подходящ прах за цветни дрехи.

 

Указания за боядисване в пералня машина
1. Измерете дрехите и преценете необходимото количество боя.
2. Потопете тъканта за около десетина минути в студена вода.
3. Сипете боята и след нея фиксатива директно в барабана на пералнята.
4. Сложете 1 кг.сол така че да покрие напълно боята и фиксатора.
5. Сложете мокрите дрехи върху солта, без да изцеждате.
6. Изберете програма на 60 градуса, без предпране и с повече изплаквания накрая, и пуснете пералнята веднага. Не използвайте съкратена или икономична програма. За смесени тъкани изберете възможно най-високата температура, минимум 40 градуса.
7. След като програмата приключи, поставете прах за фини тъкани и изперете на най-високата позволена температура. Спазвайки тези инструкци, в пералната машина няма да има следи от боядисването.

 

Мерки за безопасност При поява на алергични реакции по време на боядисването да се преустанови работа с боята. Текстилните материали третирани с Fashion Color не дават алергични реакции. Препоръчва се употреба на гумени ръкавици. Да не се вдишва праха от боята.

  • Прегледано: 9944
  • Модел: 88070219994...
  • Наличност: В наличност
  • 13.99лв.

Опции

Етикети: marabu, текстил, боя, багрене

Боя за текстил на водна основа.Подходяща за светли тъкани от памук, вискоза, синтетика и смесе..
7.49лв.

Ефектна боя за  текстил с металиков ефект.  Плътна, подходяща както за светли, така и за т..
4.99лв.

* атрактивна визия* с подарък за оцветяване* включва:- 18 броя маркера и подарък несесер..
38.90лв. 32.90лв.